Hoe gemengd is Amsterdam? Het publieksonderzoek 2019 is gestart!

10 april 2019

Vandaag zijn we gestart met het onderzoek De gemengde stad. Dit thema is gekozen door de Amsterdammers uit ons burgerpanel als publieksonderzoek van 2019.

Hoe gemengd is Amsterdam?
Gemeente Amsterdam wil dat de stad gemengd is. Ze wil dat mensen hier ongeacht hun inkomen, gezinssamenstelling, leeftijd en achtergrond kunnen samenleven. Wij beantwoorden in dit onderzoek de vraag hoe gemengd de gemeente Amsterdam en haar inwoners willen zijn, hoe gemengd Amsterdam nu is en hoe de ontwikkelingen in Amsterdam bij deze wensen passen. We vragen ook aan Amsterdammers hoe zij de gemengde stad beleven.

In dit onderzoek staan de diversiteit van de stad en de gemengdheid van de woonomgeving van Amsterdammers dus centraal. We verwachten dat we de uitkomsten van het onderzoek eind 2019 kunnen publiceren.

Meer informatie? Bekijk de projectpagina Publieksonderzoek 2019: De gemengde stad en lees de onderzoeksopzet. Meepraten? Meld je aan voor het burgerpanel en ontvang dit jaar twee korte vragenlijsten over de gemengdheid van jouw buurt of wijk.