Rekenkamer Metropool Amsterdam
  • Amsterdam
  • Zaanstad
  • Weesp

Denk mee

Houdt de gemeente voldoende rekening met privacy bij het verlenen van hulp, is er een woning voor iedereen, hoe pakt de gemeente de sociale overlast aan? Verschillende vragen die Amsterdammers ons hebben gevraagd te beantwoorden en die resulteerden in onze publieksonderzoeken. Wilt u ook meedenken over onderwerpen waarnaar wij onderzoek kunnen doen? Dat kan!

Word lid van het burgerpanel
Sinds 2015 kunnen inwoners van Amsterdam in een burgerpanel met ons meedenken over relevante onderzoeksonderwerpen. De leden van het burgerpanel zijn op twee manieren bij ons werk betrokken: zij beantwoorden vragen tijdens onderzoeken en zij kiezen het publieksonderzoek. Lees meer informatie over het burgerpanel.

Leden van het burgerpanel krijgen een paar keer per jaar een online enquête van ons. Hierin staan vragen over uiteenlopende onderwerpen en de manier waarop de gemeente hiermee omgaat. Op basis van hun antwoorden kunnen we een goed beeld krijgen van de mening van de gemiddelde Amsterdammer. Het kan ook voorkomen dat we gesprekken rond specifieke thema’s organiseren. Deelname is en blijft vrijwillig. Daarnaast bepaalt het panel ieder jaar het onderwerp van het publieksonderzoek. In 2019 is dat De gemengde stad.

Interesse?
Het is een actief en betrokken panel: we ontvingen eind 2018 meer dan 2.100 suggesties voor onderzoek. We verwelkomen u graag als nieuw panellid! U kunt zich hier aanmelden.

Deel uw onderzoeksidee via het formulier
Heeft u al een concreet idee over een onderwerp waarnaar we onderzoek kunnen doen? Deel dit met ons via het contactformulier.