Doe mee met onze enquête over grof afval!

20 november 2023

De rekenkamer doet op dit moment onafhankelijk onderzoek naar de inzameling van grof afval door de gemeente Amsterdam. Het gaat om spullen die niet in de container of vuilniszak passen, zoals een magnetron, matras of tafel. De meeste Amsterdammers kunnen hun grof afval op een vaste ophaaldag op straat zetten. In sommige gebieden moet hiervoor een afspraak met de gemeente worden gemaakt. Ook kunnen Amsterdammers hun grof afval zelf wegbrengen naar een recyclepunt.
Voor het onderzoek is de rekenkamer benieuwd naar hoe Amsterdammers aankijken tegen de (verschillende manieren van) inzameling van grof afval, de informatie vanuit de gemeente hierover en de ervaren overlast van grof afval op straat.

Wilt u meedoen met de enquête naar grof afval?
De rekenkamer nodigt alle Amsterdammers van harte uit om mee te doen met de enquête over grof afval. We hopen dat u ons wilt helpen met het onderzoek en onze vragenlijst wilt invullen!

Enquête inmiddels gesloten
Deze enquête kon in de periode van 20 november 2023 t/m 7 januari 2024 worden ingevuld. Ruim 3.500 Amsterdammers hebben meegedaan!

De enquête is inmiddels gesloten. U kunt de vragenlijst helaas niet meer invullen.

 

Meer weten over het onderzoek naar grof afval, klik dan hier