Zicht op de financiële positie (Weesp)

Laatste update: 28 oktober 2020

Over het onderzoek
De financiële positie van een gemeente bepaalt mede of en hoe die gemeente met financiële tegenslagen kan omgaan. Ook in (en na) de coronatijd is dit erg relevant. De financiële positie laat namelijk zien hoe de gemeente met de gevolgen van de coronacrisis kan omgaan. Tegelijkertijd is de financiële positie van een gemeente een complex en moeilijk te doorgronden onderwerp. In Zicht op de financiële positie onderzoeken we hoe de gemeente Weesp met de gevolgen van de coronacrisis kan omgaan.

Bekijk ook: Zicht op de financiële positie van Amsterdam en Zicht op de financiële positie van Zaanstad.

Met het door ons ontwikkelde instrumentenpaneel willen we laten zien wat de financiële positie van de gemeente Weesp is per eind 2019. Hierdoor kunnen we zien wat de financiële uitgangspositie is van Weesp om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Ten slotte willen we de inzichten op een rij zetten van onze eerdere onderzoeken naar Amsterdam en Zaanstad. Uiteindelijk kunnen deze inzichten laten zien hoe gemeenten kunnen omgaan met de (financiële) gevolgen van de coronacrisis.

Status
We zijn het onderzoek in de zomer van 2020 gestart en we publiceerden het op 28 oktober 2020. Lees de rekenkamerbrief voor de belangrijkste conclusies. En het onderzoeksrapport voor de gedetailleerde onderzoeksbevindingen.

Tijdlijn

28 oktober 2020

Publicatie

Gerelateerd onderzoek

Zicht op de financiële positie (Amsterdam)

Zicht op de financiële positie (Zaanstad)

Meldingen openbare ruimte in Weesp