Meldingen openbare ruimte in Weesp

Laatste update: 8 oktober 2020

Over het onderzoek

Inwoners kunnen het melden als zij op straat of in een park iets zien wat gemaakt of opgeruimd moet worden. Een losse stoeptegel, bijvoorbeeld. Of een volle prullenbak. Alle meldingen over de openbare ruimte komen binnen bij de gemeente. En die moet daar iets mee.

De gemeente moet de binnengekomen meldingen afhandelen. En over deze afhandeling communiceren met de melder. Hoe doet de gemeente Weesp dit? In Meldingen openbare ruimte onderzoeken we hoe het college van B en W de meldingen van de openbare ruimte afhandelt. En of ze haar werkwijze evalueert en deze daarna verbetert. De gemeente Weesp is kortgeleden overgestapt naar het meldingssysteem dat in Amsterdam wordt gebruikt. Daarom onderzoeken we ook wat de gevolgen zijn van deze overstap.

Met Meldingen openbare ruimte doen wij mee met een landelijk onderzoek van andere rekenkamers. Daarom kunnen we uiteindelijk laten zien hoe de gemeente Weesp scoort met de afhandeling van meldingen van de openbare ruimte ten opzichte van vijftig andere gemeenten.

Status

Op 8 oktober 2020 stuurden we deze brief over dit onderzoek naar betrokken partijen, waaronder de gemeenteraad. We publiceren het onderzoek waarschijnlijk in het voorjaar van 2021.

 

Tijdlijn

verwacht: 1 maart 2021
8 oktober 2020

Brief aan gemeenteraad

Gerelateerd onderzoek

Meldingen openbare ruimte in Amsterdam

Meldingen openbare ruimte in Zaanstad

Handhaving openbare ruimte in Zaanstad