Meldingen openbare ruimte in Zaanstad

Laatste update: 8 oktober 2020

Over het onderzoek

Inwoners kunnen het melden als zij op straat of in een park iets zien wat gemaakt of opgeruimd moet worden. Een losse stoeptegel, bijvoorbeeld. Of een volle prullenbak. Alle meldingen over de openbare ruimte komen binnen bij de gemeente. En die moet daar iets mee.

De gemeente moet de binnengekomen meldingen afhandelen. En over deze afhandeling communiceren met de melder. Hoe doet de gemeente Zaanstad dit? In Meldingen openbare ruimte onderzoeken we hoe het college van B en W de meldingen van de openbare ruimte afhandelt. En of ze haar werkwijze evalueert en deze daarna verbetert.

Met dit onderzoek doen we mee met een landelijk onderzoek van andere rekenkamers. Daarom kunnen we uiteindelijk ook laten zien hoe de gemeente Zaanstad scoort met de afhandeling van meldingen van de openbare ruimte ten opzichte van vijftig andere gemeenten.

Status

Op 8 oktober 2020 stuurden we deze brief over dit onderzoek naar betrokken partijen, waaronder de gemeenteraad. We publiceren het onderzoek waarschijnlijk in het voorjaar van 2021.

Tijdlijn

verwacht: 1 maart 2021
8 oktober 2020

Brief aan gemeenteraad

Gerelateerd onderzoek

Meldingen openbare ruimte in Amsterdam

Meldingen openbare ruimte in Weesp

Afhandeling van horecaklachten in Amsterdam