Ons onderzoeksprogramma 2023 voor Zaanstad

17 januari 2023

Vandaag publiceerden we het onderzoeksprogramma 2023 van Rekenkamer Zaanstad. Hierin staat wat we dit jaar gaan onderzoeken voor de gemeente Zaanstad. We ronden drie onderzoeken af die in 2022 zijn gestart. We starten ook drie nieuwe onderzoeken. Daarnaast volgen we de financiële ontwikkelingen van de gemeente.

Drie lopende onderzoeken
In 2022 zijn we gestart met drie nieuwe onderzoeken. Deze ronden we af in 2023. Hiervan gaan twee onderzoeken over duurzaamheid. In het eerste onderzoek kijken we naar het toezicht op en handhaving van de energiebesparingsplicht van bedrijven in Zaanstad. Het tweede onderzoek gaat over het Warmtenetwerk Zaanstad. In het derde onderzoek kijken we naar de ondersteuning die de gemeenteraad van Zaanstad krijgt.

Eén doorlopend onderzoek
In juni 2022 zijn we gestart met het volgen van de financiële ontwikkelingen in Zaanstad. Valt ons iets op, dan brengen we dat onder de aandacht van de Zaanse raad. In de zomer evalueren wij deze werkwijze.

Drie nieuwe onderzoeken
Dit jaar starten we met drie nieuwe onderzoeken in Zaanstad. We gaan onderzoek doen naar Sociale Wijkteams, naar klachtenafhandeling en naar de opvolging van de aanbevelingen die wij deden in eerdere onderzoeken.

Wil je meer lezen over de onderzoeken die we in 2023 voor Zaanstad uitvoeren? Lees dan het onderzoeksprogramma.