Symposium 21 november 2014

Vanwege ons 10-jarig bestaan organiseerden we een symposium in de Nieuwe Liefde, op 21 november 2014. Een kort verslag van het symposium vindt u hier.

Tijdens het symposium zijn onder begeleiding van Ben Tiggelaar diverse sprekers aan het woord geweest, en we presenteerden het boek Vooruitkijken & Terugblikken. Over kwaliteit van beleid en meten van resultaten. Dit boek is een pleidooi voor openheid en transparantie bij gemeenten, aangezien alleen dan de prestaties beter worden. Aan het einde van het symposium heeft de Jan de Ridder, directeur van de Rekenkamer Metropool Amsterdam, het boek overhandigd aan Geke Faber (burgemeester Zaanstad), Jasper Groen (vice-voorzitter presidium gemeenteraad) en Arjan Vliegenthart (als vertegenwoordiger van het college van B&W).

Boek Vooruitkijken & Terugblikken
U kunt de digitale versie van ons boek Vooruitkijken & Terugblikken hier inzien: Vooruitkijken & Terugblikken. U kunt ook eerst de samenvatting van het boek bekijken.

Een voorproefje van het boek in twee films
Tijdens het symposium zijn twee films vertoond als illustratie van enkele thema’s uit het boek waarin wij 10 jaar rekenkameronderzoek de revue laten passeren. De films gaan over de onderzoeken Beheer en onderhoud bruggen (Amsterdam) en Transformatie zorg voor de jeugd. Voorbereiding en oefening in Zaanstad. Bekijk ze hieronder.