Zijn er voldoende openbare toiletten in Amsterdam, ook voor vrouwen en mensen met een rolstoel?

24 juni 2020

In ons onderzoek Toegankelijkheid van openbare toiletten bekijken we hoeveel openbare toiletten er in Amsterdam zijn, die toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook als je daarheen komt met een rolstoel of rollator. Vandaag is het onderzoek openbaar gemaakt. Het wordt op 2 september 2020 behandeld in de commissie WB.

Over het onderzoek

De gemeenteraad wil dat er meer openbare toiletten in de stad komen die te gebruiken zijn door vrouwen en mensen met een fysieke beperking. De raad vindt dat er een openbaar toilet moet zijn binnen 500 meter in het stadscentrum en in drukke voetgangersgebieden. Het college van B&W is daar nu ook mee bezig.  Het laat nieuwe openbare toiletten bouwen en de vindbaarheid verbeteren. De rekenkamer onderzocht de aanwezigheid, de toegankelijkheid en de vindbaarheid van openbare toiletten in de stad.

Hoeveel toegankelijke openbare toiletten zijn er in de stad? Waar zijn ze en zijn ze goed te vinden? Lees de resultaten in het bestuurlijk rapport en het onderzoeksrapport op de projectpagina.