Rekenkamer Metropool Amsterdam
  • Amsterdam
  • Zaanstad

Studentenevenement

Ben jij student? Wil je meer weten over de rekenkamer? Een leerzame middag meemaken op twee bijzondere plekken? En bijdragen aan de verbetering van het gemeentebeleid in Amsterdam?


>> Schrijf je dan hier in voor Toezicht op de stad (er is beperkt plaats dus wacht niet te lang).

Toezicht op de stad; maak kennis met de rekenkamer
Hallo, leuk dat je geïnteresseerd bent in het studentenevenement van de Rekenkamer Metropool Amsterdam! Op 16 oktober 2018 krijgen 30 studenten een uniek inkijkje in het doen en laten van de rekenkamer. Kort gezegd onderzoeken wij of het bestuur van de stad zijn werk goed doet. In onze eindrapportages staan altijd aanbevelingen, waarmee het college van burgemeester en wethouders aan de slag kan. Met deze rapportages willen we bijdragen aan de verbetering van het gemeentelijk beleid.

Een keer per jaar voeren we een onderzoek uit dat wordt gekozen door ‘gewone burgers’, het publieksonderzoek. Tijdens Toezicht op de stad mogen 30 studenten het onderwerp voor het publieksonderzoek van 2019 kiezen! We zijn namelijk benieuwd hoe studenten de stad Amsterdam ervaren. Voorgaande onderwerpen van het publieksonderzoek waren drukte en leefbaarheid, het woningaanbod, en voor dit jaar: handhaving en overlast.

Het evenement vindt plaats in hartje Amsterdam – om te beginnen in de raadszaal van de Stopera en vervolgens in de Hortus Botanicus.

Programma
Om half tien opent Jan de Ridder, directeur van de Rekenkamer Metropool Amsterdam, de dag in de Stopera. Tijdens het plenaire ochtendprogramma geven wij het woord aan verschillende sprekers, zodat je een duidelijk beeld krijgt van het werk van de rekenkamer. Daarna ben jij aan zet!

Onder begeleiding van onderzoekers van de rekenkamer ga je in het middagprogramma zelf aan de slag. In de inspirerende omgeving van de Hortus Botanicus werk je in interdisciplinaire groepjes aan het formuleren van geschikte thema’s voor het publieksonderzoek 2019. Deze zullen aan het eind van de middag gepresenteerd worden aan een vakjury.

Praktische informatie
Tijd: 09.30 – 17.00
Locatie ochtendprogramma: Raadszaal Gemeente Amsterdam
Locatie middagprogramma: Hortus Botanicus
Profiel deelnemers: Student hbo/wo, woonachtig in Amsterdam, geen specifieke voorkennis/opleiding

>> Schrijf je hier in voor Toezicht op de stad (er is beperkt plaats dus wacht niet te lang).